Кускус замість макарон, а нагетси замість котлет — нещодавно в Україні впровадили оновлене меню для шкіл, автором якого став відомий шеф-кухар Євген Клопотенко.
Здобувачі освіти нашого закладу із великим задоволенням почали смакувати нове меню, до якого включили популярні страви різних кухонь світу. Крім того, додали й традиційні українські рецепти. Тепер у нашому закладі можна буде смакувати шпундру, львівський сирник та куліш. З раціону школярів виключили сосиски, ковбаси, рибні консерви, обмежили споживання продукції з високим вмістом солі та цукру, додали більше злакових, овочів, фруктів, ягід, молочних і м’ясних продуктів.
Нове меню передбачає зменшення хлібобулочних виробів, поступову відмову від цукру та солі, а також збільшення овочів і м’яса. Воно включає 75% продуктів рослинного походження. Це овочі, крупи, фрукти та ягоди.