28 квітня – Всесвітній День охорони праці

«Передбачати, готуватися та реагувати на кризу – інвестуємо зараз у стійкі системи безпеки і здоров’я на роботі» – девіз 2021 року.

Через пандемію COVID-19 уряди країн, роботодавці, працівники та населення в цілому стикнулися з безпрецедентними викликами, пов’язаними з вірусом SARS-CoV-2, та численними наслідками, які він спричинив у сфері праці. Всесвітній день безпеки та здоров’я у закладі був спрямований на посилення життєстійкості та протидії нинішнім і майбутнім кризам з урахуванням винесених уроків і набутого досвіду в сфері праці.

З нагоди цієї дати для здобувачів освіти та працівників закладу були проведені заходи:

  • Директорка закладу О.М. Ільченко провела  бесіду з адміністрацією закладу за темою: «Стрес на робочому місці: колективний виклик».

  • У шкільній бібліотеці – виставка літератури для учнів школи з правил безпеки життєдіяльності та охорони праці (бібліотекарка Сікорська В.С.).

  • Оформлено інформаційний стенд «28 квітня – Всесвітній день охорони праці» (Гориславець О.О. ), та проведено конкурс малюнків щодо безпеки життєдіяльності учасників навчально-виховного процесу (2-4 класи, вчителька образотворчого мистецтва Шевченко Т.О.).

  • Медична сестра школи Шумаєва О.В. продемонструвала учням 2-4 класів вміст медичної аптечки, та розповіла як користуватися джгутом, бинтом, ватою, індивідуальним перев’язувальним пакетом та ін. в разі травматизму, а також наголосила про правила безпеки щодо здоров’я дітей.

  • Виховні бесіди  в 5 та 6 класі на тему: «Традиції збереження здоров’я» та «Охорона праці- запорука здоров’я», «Що таке «охорона праці» (5 клас, класний керівник – Божко Л.Г., 6 клас – класний керівник Лутай С.С.).

  • Онлайн-лекція з Учнівським Самоврядуванням «ДАРС» щодо міжнародної організації праці (МОП) та відомомстей про неї. (ЗДВР Чорна Ю.В.).

  • Костенко Г.Є . на онлайн-уроках «Основи здоров’я» провела бесіди з охорони праці: «Безпечна праця – право кожної людини», «Охорона праці – запорука життя» (з використанням програми для організації відеоконференцій Zoom).

Залишити відповідь